maandag 13 april 2015

Toerist in eigen land ...Zo waren wij gisteren ineens een stelletje toeristen in eigen land !
Een heerlijk dagje Amsterdam en ja waarom hebben we dit nooit eerder gedaan ?
Er stond van alles op de planning maar uiteindelijk moeten we snel nog een keer terug want we hebben nog lang niet alles gezien ....

Eerst naar het paleis op de Dam, wat was dat geweldig mooi.
Ik ben zeker geen liefhebber van het bezoeken van oude gebouwen en musea maar dit moet je echt een keer gedaan hebben.
Dmv een audiotour konden we de hele geschiedenis horen en wat bijzonder om te weten dat het Paleis ook nog gewoon in gebruik is als er staatshoofden uit alle landen komen logeren.
Best bijzonder vonden de kinderen ...
Ligt Obama dan in dat bed ?????

Daarna richting de Jordaan waar de roots liggen van onze enige echte eigen rasamsterdammer en gids voor 1 dag Vincent, jammer dat er inmiddels een hoop nieuwbouw is maar cafe Rooie Nelis zit er nog steeds ( en oja volgens Juul heeft hier Dave Roelvink zijn videoclip opgenomen met zijn vader)
En tja als je een puber in huis hebt die van de bank af glijd als ze Dave Roelvink op tv ziet moest er natuurlijk ook een tripje ingeplant worden naar de PC Hoofdstraat !
Door het prachtige Vondelpark lopend vroegen we ons af welke bekende Nederlanders er allemaal in de omliggende monumentale grachtenpanden woonden ...
Helaas geen Dave (of andere BNers) gespot in het huis boven Oger  maar leuk was het wel.

Daarna (inmiddels slenterend) naar het Leidsenplein om even lekker wat te eten en op naar de rondvaartboot waar Captain Iglo ons al op stond te wachten.
Het was een iets te lang uurtje maar geweldig leuk en een mooie afsluiter van onze dag samen met 2 lieve vrienden !

1 opmerking:

Mme Pomm zei

Heerlijk geschreven en de foto's spreken voor zich, dat was duidelijk een super dag! Geeft me heimwee naar Nederland ;). Liefs, Maaike!